هورمون تیروئید امید جدیدی برای بیماران دیابتی

 

سال گذشته دکتر جان بکستر(John Baxter ) به علت تحقیقات در این زمینه به عضویت آکادمی بین المللی علوم در آمد این افتخار بزرگ به علت تحقیقات در زمینۀ رسپتورهای هورمون  تیروئید و کاربرد کلینکی آن برای بیماران، بخصوص بیماران مبتلا به دیابت نوع II بود. هورمون تیروئید به بیماران در کاهش وزن بوسیلۀ افزایش سرعت متابولیک ( سرعت تبدیل غذا به انرژی و سوخت برای بدن ) کمک می کند. این هورمون سبب کاهش میزان کلسترول در خون می شود مدیریت میزان هورمون تیروئید ضروری است زیرا اگر میزان آن زیادتر از نرمال باشد برای بدن خطرناک است و می تواند سبب بالا رفتن ضربان قلب و سایر مشکلات شود.

دکتر باکستر و همکارانش از دو نوع رستپورهورمونهای تیروئیدی در بدن ( نوع آلفا و بتا) بهره برداری مفید کردند و با تحریک انتخابی رسپتورهای بتا، سبب تحریک جزئی افزایش سرعت متابولسیم بدن بدون بالا رفتن ضربان قلب گشتند، فعال سازی رسپتورهای بتا همچنین باعث پائین آمدن میزان کلسترول پلاسما، تری گلسیرید و لیپوپروتئین (a) می شود.

این اعمال سبب کاهش خطر ابتلاء به آرترواسکلروسیس، بخصوص در بیماران مبتلا به دیابت قندی میگردد، نهایتاً دکتر باکسترو همکارانش در یافتند که این نوع از ترکیبات دارای عملکرد بسیار قوی در پائین آوردن میزان گلوگز پلاسما در حیواناتی که به دیابت ( بطور مصنوعی )مبتلا شده اند می گردد.

این گروه امیدوارند که دارویی را برای کمک به بیماران دیابت نوع II و  افراد چاق و کسانی که دچار اختلال در میزان کلسترول هستند طراحی و تولید کنند، که هیچگونه اثر جانبی خطرناکی نداشته باشد خوشبختانه با تشکر از دکتر باکستر امیدهای تازه ای برای رسیدن به این هدف در آیندۀ نزدیک دمیده شده است.

 منبع:                                                              www .diabetes.ucsf.edu